Generation What

Pred nedávnom som zaznamenala projekt s názvom Generation What , o ktorom si viac môžete prečítať tu :  http://www.generation-what.cz/ , u...

Pred nedávnom som zaznamenala projekt s názvom Generation What, o ktorom si viac môžete prečítať tu : http://www.generation-what.cz/, už vopred vás chcem upozorniť na to, že tento článok nie je sponzorovaný, proste som len mala chuť napísať pár slov k tejto téme. 
Možno vám prídem staromódna a divná, no nikdy som nemala za potrebu piť alebo fajčiť, a teraz sa všetci starší chytia za hlavu, lebo si uvedomíte, že mám len pätnásť, no napísať tú vetu bolo divné aj pre mňa. Uvedomujete si ale aj fakt, že skoro celá moja generácia fajčí, pije a droguje? Ja poznám asi len pár výnimiek, s ktorými sa dennodenne stretávam a ktorý držia také názory, ako ja. 
Samozrejme každý raz vyskúša cigaretu aj alkohol, každý si tým prejde, netvrdím že ja nie, no príde mi absurdné, robiť to len kvôli trendu, aby mladí ľudia náhodou neprišli o "kamarátov" a partiu, lebo odmietnu cigaretu a stanú sa jedinou čiernou ovcou. Prosím vás v akej spoločnosti to žijeme? Čo je to za generáciu, keď sa kamaráti predbiehajú v tom kto viac vypije, a priatelia sa vyberajú podľa toho či príjmu ponúknutú cigaretu?
Čo je to za generáciu, v ktorej nedobývajú chlapci dievčatá, ale dievčatá chlapcov? Keď sa dievča, ktoré má frajera spije na diskotéke tak, že sa zliepa po každom druhom a popri tom všetkom zistíte, že nemá ani 16. 
Čo je to za generáciu, v ktorej sa dievčatá predbiehajú v tom, ktorá z nich mala za víkend viac chlapcov?  V ktorej už štrnásťročné dievčatá nie sú panny a šestnásťročné sa stávajú matkami? Príde vám to normálne? 
Nechápem rodičov, ktorý už svoje trinásťročné dcéry púšťajú na diskotéky, zmaľované ako také kraslice, pri čom vypadajú minimálne na dvadsať rokov, potom sa čudujú, že za nimi chodia dospelí muži, ktorým by ani vo sne nenapadlo, že na dvadsať len vypadajú, ale v skutočnosti majú maximálne trinásť. Potom sa na diskotéke váľajú pod stolom vo vlastných zvratkoch, a nie že nie, väčšina prípadov, tak končí. 
Som rada za to akých rodičov mám, že ma vedú k tomu, aby som niečo dosiahla a stala sa lepším človekom, nemám za potrebu pred nimi niečo tajiť, vedia o všetkých mojich krokoch, síce sú možno trochu viac starostliví, no dúfam, že ja budem raz aspoň z polovici takým dobrým rodičom, ako oni. 
Možno je celý môj názor na túto tému až príliš negatívny, no ja verím v to, že správny. Aký názor máte na túto tému vy?

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Viky, súhlasím, a motivovala si ma vyjadriť sa na túto tému :) Samozrejme ťa tam spomeniem spolu s týmto článkom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi dobrý článok, súhlasím s tvojim názorom:) nevravím, že ja som ako 14-15 ročná bola nejaký anjelik, tie ma lákali zlé chodníčky, aj som fajčila, sem-tam som si išla vypiť ale keď sa teraz pozriem dozadu na to, čo som stvárala, nezostáva mi nič iné, ako hanbiť sa. avšak nechápem to, ako rodičia môžu, ako si spomenula, svoje deti púšťať na diskotéky, ja som na mojej prvej bola až keď mi bolo 15, v lete po skončení deviateho ročníka a aj tam bola s nami kamarátkina mamina, lebo to bolo ďalej od môjho mesta. alebo mi nedávno kamarátka hovorila, že stretla spolužiaka, jej ssternice, ktorá je siedmačka a on mal na krku cucflek. myslím, že je to najmä tou dobou, deti a tínedžery to vidia na internete a keďže sa chcú cítiť dospelejšie a aby ich ľudia brali vážnejšie, tak sa snažia po tom opičiť. tiež nechápem dievčatá, ktoré na instagram alebo iné soc. siete fešajú svoje fotky s vypúlenými zadkami, prípadne v podprsenke, gaťkách, tie ktoré majú 18 a viac radšej nekomentujem, aj keď vôbec nechápem, čo tým chcú dosiahnuť ale tie pod 18 .. príde mu to trochu na hlauv postavené a zúfalé, v dnešnej dobe sa nájde už len málo žien/dievčat, ktoré vedia zaujať namiesto fotiek v spodnm prádle, fajčenia, drog, pitia, hírenia alebo striedania chalanov aj niečím rozumním. občas sa zamýšlam nad tým, do akej doby sa raz narodí moje dieťa ..

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem tvoje články a o fotkách už ani nehovorím! :)

    |SYDNEYSLEEK|

    OdpovedaťOdstrániť
  4. slečno..ty to máš v hlavě dobře srovnané :)

    OdpovedaťOdstrániť

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network