Benefity rôznych olejov

 Ahojte všetci a krásny deň prajem! V dnešnom článku by som vám chcela predstaviť rôzne oleje, ktoré ste možno ani nepoznali a priblížiť vám...

 Ahojte všetci a krásny deň prajem!
V dnešnom článku by som vám chcela predstaviť rôzne oleje, ktoré ste možno ani nepoznali a priblížiť vám ich vlastnosti. 


1. Arganový olej na tvár, telo a vlasy. Hovorí sa, že tajomstvo krásneho a zdravého vzhľadu žien je ukryté práve v používaní tohto oleja. Vlastnosti : Chráni pokožku pred vplyvmi životného prostredia, vyhladzuje vrásky, redukuje jazvy po akné a taktiež napomáha v boji proti striám, tlmí vznik pigmentových škvŕn a zabraňuje vzniku nových, pomáha tiež bojovať proti akné, ekzémom a psoriáze. 

2. Čajovníkový olej alebo tea tree oil. Vyniká antiseptickými účinkami. Vlastnosti : Možno použiť na pleť s prejavmi akné, plesní či po uštipnutí hmyzom. Zabraňuje rastu nežiaducich organizmov, vhodný na svrbiacu a začervenanú pokožku či na drobné ranky. Taktiež je vhodný na liečbu oparov a herpesov. 

3. Kokosový olej má široké využitie. Je vhodný na pleť, telo aj vlasy a bez obáv ho môžete použiť aj na detskú pokožku. Vlastnosti : hodí sa na starostlivosť o pleť, telo a vlasy, možno ho použiť aj ako odličovač, má regeneračné schopnosti, zvláčňuje suchú pokožku, vďaka obsahu vitamínu E sa ľahko vstrebáva do pokožky, chráni pokožku pred škodlivými vplyvmi okolitého prostredia, udržuje pleť hladkú a jemnú, hodí sa aj ako masážny olej. 

4. Ricinový olej podporuje regeneráciu, zvláčňuje a hydratuje pokožku. Vlastnosti : Regeneruje pokožku, dodáva potrebnú hydratáciu, obnovuje hutnosť pokožky. 

5. Ružový olej. Vlastnosti : regeneruje a hydratuje, revitalizuje a spomaľuje proces starnutia pleti, vyživuje a ošetruje pokožku. 

6. Mandľový olej dopraje vašej pokožke intenzívnu hydratačnú a regeneračnú starostlivosť. Vlastnosti : vyživuje a ošetruje pokožku, regeneruje a hydratuje, priaznivo ovplyvňuje ekzémy a problematickú pleť, na použitie na telo aj na tvár. 

7. Opunciový olej všestranný pomocník priamo zo srdca púšte je vhodný nielen na starostlivosť o pleť, ale aj o nechty a vlasy. Vlastnosti : dodáva pleti, nechtom a vlasom intenzívnu výživu, pleť hĺbkovo hydratuje a rozjasňuje, bojuje proti jej predčasnému starnutiu, obnovuje prirodzenú pružnosť a pevnosť pleti, redukuje vrásky a predchádza vzniku nových, pomáha regulovať tvorbu kožného mazu, sťahuje a čistí póry, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastný film, spevňuje nechty a vlasy a zabraňuje ich lámaniu, dodáva im lesk a potrebnú výživu a je vhodný aj pre citlivú pleť. 


You Might Also Like

0 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network