Boj proti čiernym bodkám

Ahojte všetci a krásny večer vám prajem!  V dnešnom článku s vami chcem rozobrať tému - čierne bodky alias úhlavný nepriateľ ženy. Čierne bo...

Ahojte všetci a krásny večer vám prajem! 

V dnešnom článku s vami chcem rozobrať tému - čierne bodky alias úhlavný nepriateľ ženy.


Čierne bodky, alebo komedóny, sú bežným problémom pokožky. Vznikajú vtedy, keď sa póry na koži upchávajú mastnotou a odumretými bunkami kože. Keď sa tieto zátky dostanú do kontaktu s kyslíkom, oxidujú a menia sa na čierne bodky. Boj proti čiernym bodkám môže byť frustrujúci, ale existuje mnoho spôsobov, ako im predchádzať a zlepšiť stav pokožky.

  1. Čistenie pokožky Čistenie pokožky je kľúčovým prvkom boja proti čiernym bodkám. Dôležité je používať jemné čistiaci prostriedky, ktoré nevysušujú pokožku, a odstraňujú nadmerné množstvo mastnoty a nečistôt z pokožky. Odporúča sa čistenie dvakrát denne - ráno a večer.

  2. Používanie tonika Toniká sú skvelým spôsobom, ako dokončiť proces čistenia pokožky. Majú antiseptické a protizápalové účinky a zároveň pomáhajú vyhladiť a zjemniť pokožku. Toniká sa nanášajú po umytí pokožky a pred aplikáciou ďalších výrobkov na pokožku.

  3. Používanie náplastí na čierne bodky Náplaste na čierne bodky sú výborným spôsobom, ako odstrániť odumreté bunky kože a zlepšiť textúru pokožky.

  4. Používanie masky na tvár Pleťové masky sú skvelým spôsobom, ako očistiť a hydratovať pokožku. Existuje mnoho druhov masek na tvár, ktoré sa zameriavajú na rôzne problémy pokožky. Pre boj proti čiernym bodkám sa najviac odporúčajú masky s obsahom hliny, ktoré pomáhajú odstraňovať nečistoty a regulujú množstvo mastnoty v pokožke.

  5. Používanie výrobkov na báze kyseliny salicylovej Kyselina salicylová je beta-hydroxykyselina, ktorá pomáha odstraňovať nadbytočné množstvo mastnoty a odumretých buniek kože z pórov. Výborným pomocníkom bude sérum s kyselinou salicylovou.


Trápia aj vás čierne bodky? A čo vám pomáha bojovať s nimi?

You Might Also Like

1 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network