Život blogerky alebo čo vlastne robí blogerka ?

Tento článok publikujem v deň keď som na guľáš párty všetci sa vonku bavia a ja som si nevedela odpustiť nechať vás čakať ďalší deň. Tak...



Tento článok publikujem v deň keď som na guľáš párty všetci sa vonku bavia a ja som si nevedela odpustiť nechať vás čakať ďalší deň. Tak som teda odbehla a dopisujem posledné slová k už napísanému článku (Písala som ho 1.8) Inak včera som sa vrátila z BB takže bude haul. Som celkom prekvapená koľkých známych som postretala. Teraz už fakt bežím von pretože sa ozývajú tóny mojej obľúbenej pesníčky.


Pojem blogerka vznikol zo slova blog (stránka) baba čo sa o blog stará sa preto nazýva blogerka. Každá jedna baba či je jej blog slávny alebo má na ňom len 10 pozretí si môže hovoriť blogerka! Nie je to o tom kto má koľko pozretí a kto má koľko sledovateľov ide o to koľko energii dá blogerka do toho než napíše článok koľko času pri tom strávi a koľko ľudí musí preto odmietnuť. Ale pekne po poriadku. 

Blogerstvo sa ku nám dostalo zo zahraničia v minulosti na Slovensku ľudia blogy a blogerky nepozanali. Myslím ,že začiatkom éri blogov na Slovensku bola Moma. Dnes je na Slovensku milióny blogov a blogeriek. Každý si môže spraviť blog podľa vlastného gusta podľa toho čo ho baví a podľa toho čo robiť chce. Ja mám blog o móde o živote o kozmetike o cestovaní a o všetkom čo ma baví väčšina ľudí čo ma sleduje má také isté hobby. Takže cez blogy sa vytvárajú skupiny ľudí ktorých baví tá istá vec. Predsa kebyže vás to nebaví tak to nečítate nie? 




Začiatky blogov- Väčšina ľudí sa vysmieva blogerkám ktoré sú na začiatku majú ledva jedného sledovateľa a 30 pozretí na blogu. Ale každý má nejaký začiatok predsa nikto nedosiahol to aby mal hneď v deň založenia blogu milión odberateľov  a miliardu pozretí na blogu. Väčšinou sa však posmievajú ľudia ktorý blogy nemajú preto vám hovorím vyskúšajte si to vy za koľko sa stihnete presláviť ak sa vôbec preslávite pomaly ale isto sa dostávam ku takzvanému Heitovaniu (hate - nenávisť) 

Hate- Aj ja som mala na blogu  už dosť heitov o tom ako ten článok nemá hlavu a pätu aká som škaredá o tom ako si nemám hovoriť blogerka atď.. Každý kto má blog už niečo také zažil ale bez prepáčenia ľudia čo to roznášajú sú len zakomplexované svine ktoré nikdy nedokážu to čo vy! Takže don´t care! 

Koľko času blogerka strávi pri písaní článku ? - Každý jeden kto nemá blog si myslí ,že blogerka/bloger napíše článok v priebehu piatich minút a uverejní ho. Ale Omyl! Už len pri tomto kecacom článku sedím 20 minút a hľadám vhodné slová! Pri kozmetickom článku to je ešte horšie (tu sa už dostávame k tému čo taká blogerka vlastne robí) blogerka musí článok nafotiť, fotky musí upraviť, článok musí vhodne napísať. A už len takáto paráda zaberie peknú hodinku. 





Čo vlastne taká blogerka robí? - (opíšem seba) ráno keď vstanem pozriem sa do diára aký článok mám na dnes naplánovaný. Ak mám naplánovaný článok o tom ako sa starám o svoju pleť zoberiem všetko potrebné a hľadám vhodné miesto kde by som to mohla nafotiť (Väčšinou sa mi stáva ,že príde mamina alebo sestra a začnú sa pýtať prečo si to fotím presne včera na mňa vonku kričala suseda : Dievka moja načo si to tú kozmetiku fotíš? Tak sa musím preniesť cez všetky otázky a všetko potrebné dobre nafotiť. Potom prídem dnu sadnem ku počítaču a strávim pri ňom aj 2 hodiny. Prečo? Pretože všetky potrebné fotky upravujem a keď je ich 50 ? Musím ich upraviť všetky bez vínimiek. Keď konečne po hodine doupravujem spustím si bloger vložím tam fotky a hľadám vhodné slová ku článku. Na to do mňa už všetci hučia ,že som tam strašne dlho a čo vlastne robím ? 





Straty a nálezy ? - Strašne veľa krát sa mi stalo ,že som niekam meškala alebo som musela niečo zrušiť aby som stihla post napísať vyfotiť upraviť atď.. Stáva sa mi to najmä pri kamarátoch keď som s niekým dohodnutá napr. na 15:30 a oni mi 15:45 píšu : Kde si ? meškáš pohni si .. 






Nálezy - Každé blogerstvo má svoje výhody dostanete sa do kruhov kde spoznávate nových ľudí. Dostávate sa do čias keď vám začnú klapať spolupráce a vy sa z nich tešíte. 

Každá blogerka/bloger je niečím výnimočný/á. Nikdy neprestávajte v tom čo robíte. Je to váš život nenechajte si ho ničiť anonymom. Moje poďakovanie predovšetkým patrí Miške a Zuzke za to ,že mi požičajú foťák keď treba alebo ma prídu nafotiť keď treba. Taktiež za to ,že ma v tom tak podporujú aj keď niekedy mi lezie na nervy ,že im poviem o niečom a oni povedia : "Viem videla som na blogu". A všetkým ostatným kamarátom ďakujem preto lebo sú taký trpezlivý. 









You Might Also Like

32 komentárov

  1. Super clanok :) Hadam ze uz to vsetci pochopia :) super si to popisala a vystihla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opravdu moc dobrý a suprově napsaný článek. Není nic, v čem bych s tebou nesouhlasila. Vytvářet blog není jednoduché jak si většina lidí (a často i čtenářů) představuje. Je za tím spousta dřiny, času i pochybování o sobě samém. Díky za zlepšení toho blogerskýho sebevědomí :)
    http://elliesdailyideas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ježíš :3 Ja budem asi plakať strašne moc Ďakujem a nemáš začo !

      Odstrániť
  3. Super článek. Moc krásně si to sepsala a ještě lépe se mi to čte, když v tom místy vidím sebe. A nejvíc v tom s názvem ztráty. Od té doby, co mám blog všem píšu něco ve stylu ještě chvíli, no já už jdu (a přitom nejdu)... :DDDD

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článek, určitě souhlasím se vším :)

    gethealthyandfitwithus.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pěkně napsáno a pravdivě. nejvíce miluju ty hejty od lidí co o tom nic neví. Blog je koníček jako každý jiný a je třeba mu věnovat nějaký ten čas:) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) áno áno hlavne je potreba si naň vynahradiť čas

      Odstrániť
  6. Jó, napsat článek to není jen tak, i když u toho člověk nesedí třeba bůhvíjak dlouho, jakože zrovna se píše dobře a nemusím hledat slova, tak stejně se seknu pak na hodně dlouho, než udělám všechny korektury, opravy... A vybrat fotky třeba z výletu, to je práce pro vraha:-)
    neposedarium

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hodně dobře zpracovaný článek! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pekný článok ... Hrozne sa mi páči tvoj blog :))

    www.allmoblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok !! Ale začiatok bloggovej éry na Slovensku Moma? Robíš si srandu ? Sú oveľa úspešnejšie blogerky ktoré bloguju už aj 3-4 roky minimálne :) Takže okrem toho nonsensu super článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si uvedomujem až teraz ale nevadí aj tak ďakujem:)

      Odstrániť
  10. Ahoj, veľmi sa mi tvoj článok páči (narazila som sem z FB skupiny pre blogerov). Je to pravda, mnohí sa nám smejú, alebo proste len nechápu, "načo to tam vôbec píšeš?" "ale na internet nemôžeš dávať svoje fotky a súkromie" "také dlhé by sa mi nechcelo písať" a tak ďalej :D. Ale my ich záľuby v kadečom inom už musíme chápať. Napríklad piatkové opíjanie sa. To je predsa normálne. :D
    Ale súhlasím s predošlým komentárom... blog Momy je precítený, super, ale blogovú éru nezačala... napr. ja blogujem už možno tak od roku 2006, poznám blogy, ktoré fungujú od roku 2004, či dokonca 2002... Moma možno začala len s beauty blogmi, ale nie s blogmi celkovo... ono to nie je celé len o kozmetike, niekto píše napr. o počítačoch, elektronike, sú dokonca firmy, ktoré majú na svojej stránke blog. :)
    Ale inak máš pravdu, veľa ľudí nás považuje za zatuchlé kurence, čo nemajú žiadne problémy, keďže majú čas písať. :/ A pritom fakt toľko toho času obetujeme. :)

    Rowena - FeelingHoppy.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Skvělé téma článku,moc pěkně napsané..:)
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Hezky napsaný článek! Měl by i ho přečíst každý, kdo blog nemá a jen 'pinduje' jak je to trapné. Ale ve skutečnosti je za tím spousta dřiny! :-)
    Byla bych ráda kdyby jsi mrkla na můj blog, právě začínám, i když blogů už jsem měla spoustu, ale každý názor je pro mě důležitý, takže komentář určitě potěší!
    _____________________________
    http://deny-garnet.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ! A máš veľmi pekný blog :) Som novým čitateľom

      Odstrániť
  13. Dosť dobrý článok! :)
    ________________
    michaelabartova23.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Dosť dobrý článok! :)
    ________________
    michaelabartova23.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ahoj,,

    Inak potrebovala by som poradiť akú kozmetiku si mám vybrať?

    Skúšala som už viaceré Francúzke aj dokonca Ruské kvalitné značky kozmetiky a parfémov ale nebolo to ono. Ruské boli kvalitné a dobré ale veľmi drahé.

    Francúzke boli zase o ničom.

    Začala som teda preferovať Slovenskú kozmetiku. Pozerala som si niečo na: https://goo.gl/u1SUHw Ale majú veľmi široký výber.

    Vedela by si mi odporučiť niečo kvalitné a lacné?

    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

  16. Ahoj,,

    Inak potrebovala by som poradiť akú kozmetiku si mám vybrať?

    Skúšala som už viaceré Francúzke aj dokonca Ruské kvalitné značky kozmetiky a parfémov ale nebolo to ono. Ruské boli kvalitné a dobré ale veľmi drahé.

    Francúzke boli zase o ničom.

    Začala som teda preferovať Slovenskú kozmetiku. Pozerala som si niečo na: https://goo.gl/u1SUHw Ale majú veľmi široký výber.

    Vedela by si mi odporučiť niečo kvalitné a lacné?

    Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Napísala si to veľmi pekne a pravdivo. Tiež si myslím, že každá blogerka si prešla aspoň malým heitom, pretože nás blogerov málo kto vie pochopiť. Nevidia ten čas, ktorý sedíme za notebooku a dávame svoje myšlienky von. Stále sa nájde niekto kto nás bude kritizovať a závidieť.
    Dávam ti hneď odber a budem veľmi rada ak začneš sledovať aj ty mňa.
    Môj blog nájdeš tu: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network