Ako sa učiť?

Keď sa zamýšľam nad tým, koľko rokov budem ešte študovať, desí ma to. Zatiaľ mám za sebou len základnú školu a keď si pomyslím na to, ako má...

Keď sa zamýšľam nad tým, koľko rokov budem ešte študovať, desí ma to. Zatiaľ mám za sebou len základnú školu a keď si pomyslím na to, ako mám ešte ďalších 9 rokov študovať, tak mi je divne. Ako mi ale povedal kamarát, ak ťa desí týchto 9 rokov, predstav si koľko rokov budeš ešte potom pracovať. Možno je na tom nejaká pravda, predsa len, všetci dospelí tvrdia, že škola bola najlepším obdobím ich života. Mňa ale práca nedesí, už toto leto by som chcela začať brigádovať. A keď si nájdem prácu, ktorá ma bude baviť, tak to predsa nebude také strašné nie? No a potom príde zaslúžený dôchodok, teda ak sa ho dožijem, pretože veková hranica na dôchodok sa stále len posúva a posúva. 


Z môjho dlhého začiatočného preslovu ste ale vôbec nezistili, prečo vám píšem tento článok. Chcela som sa s vami podeliť o moje typy na učenie, o to čo pomáha pri učení mne. Možno tento článok píšem aj z časti pre mňa, pretože viem, že keď sa naň spätne pozriem určite mi pomôže. V najbližších mesiacoch ma totižto čakajú dva dôležité dátumy a to 6.4. a 9.5.  Tieto dva dátumy musím zvládnuť najlepšie ako sa len bude dať. 

Poďme ale radšej k mojim radám. 


1. Zapisujte/Plánujte! 
Hej, určite si každý z vás pamätá na to ako ste ako prváci museli povinne nosiť odkazníčky. Ja ho nosím doteraz. Pomáha mi pri rôznych veciach. Keď si potrebujem zapamätať nejaký názov, napríklad filmu, keď si potrebujem niečo nutne doniesť do školy a viem, že inak by som na to zabudla, alebo na značenie úloh. Určite je to lepšie ako značenie do zošitov, pretože čo si budeme hovoriť, je dosť časté, že niekedy tie zošity ani neotvoríme. Ešte dôležitejšia vec je plánovanie, pretože ak si do neho budete zapisovať dátumy písomiek, či ústnych skúšaní, nestane sa vám, že na deň pred písomkou si naplánujete nákupy alebo kávičky. 

2. Pomocné kartičky 

Toto je asi moja najobľúbenejšia metóda. Vždy, keď sa niečo učím a nejde mi to do hlavy napíšem si to na papier, ktorý si následne dám do peračníka a vždy pred písomkou viem, že si musím zopakovať hlavne tú vetu, alebo slovíčko. Možno vám to ale niekedy pomôže aj ako super ťahák, hah. 



3. Pomocné poznámky
Tento spôsob som začala využívať len nedávno, keď som sa nevedela vyznať zo zošitu a s knihou sa v láske veľmi nemáme. Vypísala som si preto len potrebné veci a to o čom som si myslela, že je najpotrebnejšie som si zvýraznila. 

4. Prestávky
Poznáte to, keď sa na vás všetky predmety valia a vy sa za deň musíte naučiť na päť? Možno šesť? Pri takomto učení sú dôležité prestávky. Je takmer nemožné učiť sa nonstop. Preto by ste si mali stanoviť čas na učenie a čas na prestávku. Napríklad 30 minút učenia a potom 10 minút prestávka. 

5. Odložte elektroniku
Lebo sami viete, že s ňou to naozaj nepôjde. 

6. Pite vodu a maškrtte 

Pri učení vaše telo vydáva veľa energie, takže musíte nejakú aj prijať späť. 

A pretože ste veľmi chceli, aby som sa zapojila do súťaže blogerroka, tak som tam. http://www.blogerroka.sk/2015/victoria/ 

Budem rada ak mi dáte Váš hlas :) 

Paaa


You Might Also Like

9 komentárov

  1. Nezávidím :D Ještě že se už nemusím učit :)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvělé tipy, já většinou projdu s tahákama.. :D
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem dokončila VŠ a v pondělí nastupuji do své první práce, takže už využiju, ale pro studenty moc fajn článek :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ked sa ucim ta prvé co musim mat pokoj a klud ziadne rušivé podnety :D a po druhé perá s ktorými si zvyraznujem to co je podstatné a po tretie vodu vodu vodu a vsetko si citam nahlas a opakujem :))

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaujímavé rady. Nerozmýšľala si nad vydaním nejakého pedagogického diela?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. Asi nie! Škoda, že každá blogerka píše o tých istých témach a to sa týka aj témy "Ako sa učiť?". Skús niečo nové a nezvyčajné. Píšeš fakt veľmi dobre a dokážeš zaujať. Už teraz viem, že raz napíšeš knihu. Len tu ide o to, že sa všetky blogerky točíte okolo toho istého.

      Odstrániť
    2. Ja viem, to chápem, ani mne sa to nepáči, preto sa snažím na blog zavádzať aj nové veci, no keď človek s niečím novým príde, tak ho ľudia zdisujú, lebo je to nové a "nesprávne". Každopádne ďakujem Ti za komentár!:)

      Odstrániť

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network