Dear Mom,

Celý tento článok bude venovaný jednej špeciálnej osobe. Tej najšpeciálnejšej. Mojej mamine. Mami, dúfam, že sa tento článok k tebe neja...

Celý tento článok bude venovaný jednej špeciálnej osobe. Tej najšpeciálnejšej. Mojej mamine.

Mami, dúfam, že sa tento článok k tebe nejako dostane, pretože ty si vždy tam, kde ťa práve potrebujem. 
Ďakujem ti za všetko mami, za to, že si pri mne stála od malička a stojíš pri mne doteraz a navždy. Ďakujem ti za to, že si ma sprevádzala pri mojich prvých krôčikoch, že si pri mne bola v momente, keď som zistila, že z detskej postieľky sa dá ľahko uniknúť, že si ma naučila bicyklovať sa aj napriek tomu, že tvoje brucho bolo vtedy vďaka tehotenstvu väčšie než môj bicykel. Ďakujem ti za to, že si pri mne stála, keď som chodila uplakaná zo aj do škôlky, keď som nastúpila do školy, že si ma naučila učiť sa, učiť sa na vlastných chybách. Ďakujem ti za to, že si mi dala priestor, na to robiť vlastné chyby, vlastné rozhodnutia, aj keď niekedy neboli vôbec dobré. Ďakujem ti za tvoju plnú podporu, pretože viem, že ju u teba mám, nech robím čokoľvek. Ďakujem ti za tvoju dôveru, lásku, nehu, za všetky tvoje rady. Za to, že keď sa smejem, smeješ sa so mnou a keď plačem, plačeš so mnou. Ďakujem ti za to, že toleruješ moje výkyvy nálad. Aj za to, že chápeš, že jednoducho neznášam rána, takže je úplne normálne, keď sa ti ráno zabudnem pozdraviť. Ďakujem ti za to, že v určitom období, keď som povedala že prídem domov o pol noci a prišla som o tretej ráno, nevypytovala si sa prečo, vedela si kde je pes zakopaný a prečo som to urobila, nevynadala si mi, ba naopak, tolerovala si mi to. Ďakujem ti za to, že v tú noc, keď mi nebolo dobre, si bola pri mne a chodila si ma kontrolovať v pravidelných intervaloch. Ďakujem ti za to, že si kvôli mne klamala. Nespočetne  krát. Klamala si učiteľom, mojim kamarátom, rodine a dokonca aj ocinovi. Klamala si kvôli mne, pretože som to tak chcela a potrebovala. 
Sama vieš, že posledné obdobie pre mňa nebolo ľahké, prišla prvá veľká láska, v ktorej si ma podporila a sprevádzala ma ňou, no nestála si pri mne iba počas nej, ale aj potom keď prišlo prvé sklamanie. Plakala som, no nebola som v tom sama, lebo si bola pri mne. Ďakujem ti za to, že si sa bála o moje zdravie viac než ja, že si dokázala čakať so mnou hodiny v nemocniciach, že ma nútiš brať lieky, o ktorých si ja myslím svoje a ktoré brať nechcem, no ty na moje zdravie dozeráš a dbáš viac ako ja. Ďakujem ti za to, že si pri mne pri všetkých mojich rozhodnutiach, do ktorých nezasahuješ. Len sa prizeráš a snažíš sa ma navnadiť na správnu cestu. Ďakujem ti za to, že si ma nechala spraviť moje doposiaľ najväčšie rozhodnutie. Odísť. Odísť preč od rodiny,  od priateľov, no hlavne od teba. Určite nie je ľahké nechať svoje dieťa ísť, ešte k tomu v tak mladom veku, no ty si ma nechala, lebo si vedela, že to tak chcem ja. Áno viem, je to len internát, no myslím si, že internátni ľudia ma dobre chápu, pretože vedia aké je to odlúčenie ťažké. 
Človek si zvykne. No nikdy nezabudne na teplo domova a kto ho tam čaká. 

V tomto článku patrí ešte jedno ďakujem jednej ďalšej osobe, ktorá mi otvorila oči a ukázala mi, že aj rodičia robia chyby a zlé rozhodnutia a že nie o všetkom musím vedieť. Takže prepáč mami, prepáč, že v tvojom ťažkom období som pri tebe nestála tak, ako ty stojíš pri mne. Že som ti ho iba sťažila svojimi zbytočnými otázkami, že som sa urážala a vyčítala ti veci, ktoré som ti vyčítať nemala. Prepáč mi za to, že som ti toľkokrát ublížila. Či už slovami alebo skutkami. Ja viem, že si mi to odpustila, veď práve že to viem. Viem ako strašne ma máš rada a ako si mi ochotná odpustiť čokoľvek, no myslím si, že ty nevieš ako veľmi si to vážim a čo to pre mňa znamená. Ľúbim ťa mami, nekonečne, viac než kohokoľvek iného a inak než kohokoľvek iného, pretože nikdy nebudem mať nikoho tak rada ako teba mami. 

Prosím Vás, nezabúdajte na to, že sa blíži deň matiek. Skúste svojim maminkám kúpiť nejaké pekné darčeky pre maminku, niečo určite nájdete.Nemusíte jej však dávať len drahé dary, myslím si, že určite postačí kvet, pusa, objatie či veta ľúbim ťa mami. 

You Might Also Like

1 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network