Prečo je dôležité odličovať sa?

 Poznáte to aj vy? Keď krátko pred spaním musíte absolvovať svoju desaťkrokovú večernú rutinu, do ktorej sa vám vôbec nechce púšťať? Myslím ...

 Poznáte to aj vy? Keď krátko pred spaním musíte absolvovať svoju desaťkrokovú večernú rutinu, do ktorej sa vám vôbec nechce púšťať? Myslím si, že sme v tom všetky spolu, ale poďme si povedať, prečo by sme sa do odličovania mali vždy dokopať. 

Pleť počas dňa dostáva dosť zabrať, vplýva na ňu vonkajšie prostredie, ale aj vrstvy makeupu, ktoré na ňu nanášame. Makeupy sú síce už veľmi vyvinuté, no stále je to niečo, čo na našu pokožku nepatrí, a preto sa naša pokožka voči makeupu bráni. No a práve v noci má naša pokožka šancu sa regenerovať. Pokiaľ teda chodíte spať s makeupom, tak máte upchaté póry a dochádza k usadzovaniu nečistôt a tvorbe pupákov. 

Pod starostlivosťou o pleť teda chápeme odličovanie pleti, čistenie pleti, krémovanie či umývanie.

Na trhu je však toľko produktov, že každá z nás má problém vybrať si ten pravý, vhodný pre nás.

Prírodné oleje sú na odličovanie ako stvorené, ja sama používam kokosový olej, ktorý je naozaj multifunkčný a môžete ho použiť na pečenie, varenie, bielenie zubov či práve odličovanie. Stačí, keď na tampón tento olej nanesiete a viete s ním odstrániť všetky nečistoty po makeupe, dokonca aj maskaru. Veľké plus je, že Vaša pleť po takomto oleji nezostáva vysušená. 

Odličovacie mlieka sú tiež obľúbené najmä u žien, ktoré trápi suchá pleť. Čistia a odličujú bez toho, aby vysušovali pleť. Pleťové mlieka odstránia všetky nečistoty po makeupe, tiež nemajú problém odlíčiť aj maskaru, či výrazné líčenie očí. 

Micelárne vody urýchľujú čas odličovania a určite si ich obľúbili najmä mladšie generácie. Ich úlohou je odlíčiť, čistiť a hydratovať. O micelárnej vode môžeme povedať, že kombinuje odličovadlo a toner. Je to veľmi univerzálny prostriedok, no povedala by som, že určite vysušuje pleť viac než odličovacie mlieka či oleje.

No a poslednou osobitnou kategóriou sú produkty na odlíčenie očí, ktoré využijú určite všetky dámy, ktoré obľubujú výrazné očné tiene, linky a špirály, pretože každá z nás asi vie, aké ťažké môže byť odlíčiť túto trojkombináciu.

Zdroje obrázkov : pinterest, notino

You Might Also Like

1 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network