Starostlivosť po opaľovaní

 Ahojte všetci a krásny deň prajem! Leto sa ešte nekončí, a preto som sa rozhodla nadviazať na svoj minulý článok o tom, prečo je dôležité p...

 Ahojte všetci a krásny deň prajem!

Leto sa ešte nekončí, a preto som sa rozhodla nadviazať na svoj minulý článok o tom, prečo je dôležité používať SPF. 

Ak patríte medzi priaznivcov opaľovania alebo ste nedajbože zhoreli nechcene na slnku, tak by ste tomuto článku mali venovať pozornosť. Po každom pobyte na slnku by mal každý z nás venovať svojej pokožke zvýšenú starostlivosť. Vďaka správnej starostlivosti o pokožku, ktorú vysušilo slnko, viete predísť lúpaniu kože a predĺžiť dobu opálenia. 

O tom čo sa deje pri opaľovaní som vám už povedala minule, no dnes si povieme niečo o rizikách, ktoré vás môžu postihnúť bezprostredne po opaľovaní. Tieto riziká sú : 

Spáleniny od slnka 

Slnečná vyrážka 

Ojedinelý typ akné

Alergia na slnko - žihľavka

Pigmentové škvrny

Herpes na pere 

V prípade, že to s opaľovaním preženiete alebo sa jednoducho povedané nechtiac spálite celkom určite bude nasledovať lúpanie kože, ktoré je však úplne prirodzené a namieste. Ide o proces, kedy musia ísť vrstvy spálenej pokožky preč a uvoľňujú miesto novej zdravej vrstve.

Najlepším prípravkom na spálenie kože je telová kozmetika s Panthenolom, ktoré podporujú regeneráciu kože po spálení. 

UV žiarenie pokožku vysušuje, aj preto je potrebné doplniť jej vlhkosť. Čo teda robiť po opaľovaní? Jednoznačne je dôležité použiť krém po opaľovaní, olej po opaľovaní, mlieko po opaľovaní alebo sprej po opaľovaní, čo si vyberiete je už len a len na vás. 

You Might Also Like

0 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network