Využitie kokosového oleja?

Ahojte! Dnes len taký kratší úvod, aby ste sa rovno mohli vrhnúť na čítanie tohto článku, tak dúfam, že sa vám bude páčiť!  Hneď na z...

Ahojte! Dnes len taký kratší úvod, aby ste sa rovno mohli vrhnúť na čítanie tohto článku, tak dúfam, že sa vám bude páčiť! 




Hneď na začiatok musím povedať, že kokosový olej je proste zázrak (doslova). A nahradí vám strašne veľa vecí ako krémy, kondicionéry, bieliace prostriedky na zuby a strašne veľa iných vecí. A aby som nezabudla, je strašne super pri varení, napr. pri pečení palaciniek alebo tých naších známych banana pancakes. Tento konkrétne je od značky Purity Vision. Ja osobne ho ale najradšej využívam ako "kondicionéromasku" na vlasy pretože, na to je jednoducho stvorený. Vlásky sú po ňom hebké, lesklé, spevnené a pomáha na končeky. Teraz ale poďme aj na iné spôsoby využitia.




1. Na redukciu váhy 
Vlastne som tento spôsob neskúšala, ale dočítala som sa o ňom na viacerých stránkach. No a fígeľ je v tom, že kokosový olej sa dlhšie trávy a tak dodáva energiu pre telo postupne. Neusádza sa v tele ako ostatné tuky, ale rozkladá sa na glukózu. Pár lyžičiek kokosového oleja navodí pocit nasýtenia na niekoľko hodín. Varujem ale ,že pri tomto spôsobe chudnutia sa prejavuje JO-JO efekt. A kto nevie čo to je tak vy na začiatku schudnete, ale po čase naberiete všetku tú váhu späť dvojnásobne. 

2. Starostlivosť o pokožku 
Kto nevie tak olejčeky sú ako stvorené pre starostlivosť o suchú pokožku (a vy asi už dávno viete, že moja pokožka je dosť suchá, a tým dosť myslím naozaj veľmo suchá, viete to pretože, to omieľam v skoro každom článku haha). Olej sa dá jednoducho použiť ako náhrada za telové mlieko alebo iné krémy. Samozrejme je oveľa mastnejší než ostatné krémy ale to sa dá zvládnuť a výsledok stojí za to!

Môžete ho napr. aplikovať po sprche - tým pokožke dodáte jej zamatový vzhľad, kokosovú vôňu a dosť výživných látok. 

3. Kokosový olej na vlasy
V Ázii je kokosový olej veľmi cenený, používa sa na vlasové zábaly proti lámaniu vlasov. Je veľmi vhodný pre vlasy suché, poškodené a vlasy so zničenými končekmi. 

a) Naneste olej pred umytím na vlasy a pokožku hlavy – dokonale vyživia vlasovú pokožku a suché a rozštiepené končeky vlasov, dodá vlasom lesk a zabráni ich vysúšaniu.
b) Naneste olej po umytí – vyživí rozstrapkané končeky a uľahčí rozčesávanie.





4. Kokosový olej na nechty, ekzémy.. 
Kokosový olej ďalej ošetruje nechtové lôžka, vyschnutú pokožku na lakťoch, kolenách alebo pätách, je účinný proti striám a pomáha pri liečbe ekzému.

5. Kokosový olej na masáže celého tela
Je veľmi obľúbeným masážnym prípravkom. 

6. Kokosový olej ako mlieko po opaľovaní
Upokojuje vašu pokožku a regeneruje tú spálenú.

7. Kokosový olej ako prírodný balzám po holení
Je ideálny pre citlivú pokožku ktorá sa holením narúša. 

8. Kokosový olej - balzám na pery
Skúste vymeniť balzám na pery za kokosový olej a budete milo prekvapený! 




9. Kokosový olej bieli zuby! 
Čistiť zuby olejom sa vám možno môže zdať čudné, ale naozaj to funguje. Oleje, soli a ďalšie prírodné látky sa na čistenie zubov používali už od staroveku, a dokonca aj v dnešnej dobe alternatívna medicína odporúča miesto pasty a kefky jednoducho použiť prst a olej, najlepšie ten kokosový.

10. Kokosový olej pre domácich miláčikov
Ak má váš domáci miláčik problémy so suchou pokožkou a zraneniami, stačí ak mu na "kožuch" natriete kokosový olej. 




You Might Also Like

6 komentárov

  1. Súhlasím.. tento kokosový olej je skutočným zázrakom... objavila som ho pred vyše rokom a nahradil mi mnoho produktov...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak kokosový olej používám pravidelně na palačinky, místo krému a i na vlasy!
    Beauty by K. GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kokosák miluju, používám ho teda hlavně jako zábal na vlasy a používám ho i v kuchyni, protože se nepřepaluje a je zdravý :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Kokosák mám moc ráda. Nejvíc ho používám na obličej :)

    Sprchový krém Weleda

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Taky ho mám ráda a miluju tu vůni :)

    OdpovedaťOdstrániť

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network