Ako na vianočnú náladu?

 Ahojte všetci! Je presne šiesteho decembra a ja, naladená vianočne viac než kedykoľvek predtým, začínam písať tieto riadky. Ak ešte stále n...

 Ahojte všetci!

Je presne šiesteho decembra a ja, naladená vianočne viac než kedykoľvek predtým, začínam písať tieto riadky. Ak ešte stále nemáte vianočnú náladu, tak možno práve tento článok vám pomôže dostať sa do nej.

1. Vianočné filmy

Vianočná klasika v podobe Popolušky, Perinbaby, Sám doma či Grincha. Mňa tento rok ale veľmi nadchla komédia Vánoční kronika, ktorá vám navodí naozaj krásnu vianočnú atmosféru, ale určite sa pri nej aj veľa nasmejete. No a každoročnou tradíciou je rozprávka Polárny expres, ktorú pozerám stále dookola už od malička. A čo vám ešte viac spríjemní pozeranie? No predsa horúca čokoláda!

2. Vianočné pesničky 

Klasika, či už tie slovenské alebo tie zahraničné. V tomto roku sa mi najviac páčia skladby ako Pulnoční a Andělská, obe sú české, schválne, dajte mi vedieť či ich poznáte.

3. Sviečky, sviečky a ešte raz sviečky

Čo vám navodí vianočnú atmosféru viac než prekrásne vianočné vône sviečok? Ja doma pálim sviečky celoročne, no na Vianoce obľubujem škoricové a perníkové vône. Najviac obľubujem sviečky od Yankee Candle, ktorý vyrábajú aj skvelé vosky. 


Ak nemáte radi sviečky, hlavne vtedy, keď ich zhasínate a nemáte radi vôňu zhasnutých sviečok, tak si môžete pomôcť pomocou difuzérov, ktoré sviečky účinne nahradia, dokonca budete mať doma peknú vôňu nonstop.

5. Vianočné pečenie

Ak je niečo čo vás má zaručene dostať do vianočného moodu, tak je to pečenie. Viem, ešte je celkom skoro, ale takými medovníčkami či vanilkovými rožkami určite nič nepokazíte. Dokonca aj keď držíte diétu, tak môžete zvoliť menej kalorickú verziu, napríklad vymeniť obyčajný olej za kokosový olej alebo môžete napečené koláče rozdať a spraviť nimi radosť druhým. 

6. Zdobenie 

Svetielka všade. Dokonca je dokázané, že svetielka robia ľudí šťastnejšími. No a ku tomu všetkému ešte aj pekne vyzerajú. Ja v tomto období milujem prechádzať sa po vyzdobených uliciach a obzerať výzdobu. Medzi výzdobu sa ale samozrejme nerátajú len svetielka, ale aj ihličie, vianočné gule, anjeli, soby, proste všetko, čo sa vám páči a čo vám spríjemní domácu atmosféru.

Zdroje obrázkov : Notino, Pinterest

You Might Also Like

1 komentárov

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network