Wafle night

Chýbala Vám jar? Čo na jej návrat hovoríte? Priznám sa, ešte predvčerom som z nej bola nadšená, no včera sa niečo zmenilo, tuším som dostala...

Chýbala Vám jar? Čo na jej návrat hovoríte? Priznám sa, ešte predvčerom som z nej bola nadšená, no včera sa niečo zmenilo, tuším som dostala alergiu, keďže mám od včera zapchatý nos, slzia mi oči a skoro nonstop kýcham, vážne to nechápem, keďže som nikdy žiadnu alergiu nemala a som z toho aj celkom nešťastná, lebo je to fakt hrozné. Vo všetkom zlom je aj niečo dobré, takže v mojom prípade to je asi to, že už zajtra odchádzam do Bratislavy, kde sa už zajtra bude konať finále súťaže Face of Tomorrow, spojené s módnou prehliadkou, určite čakajte hromadu fotiek! 

Už dávnejšie som mala v pláne kúpiť si waflovač, takže som si ho naozaj zaobstarala. Samozrejme som ho hneď musela vyskúšať a keďže som dosť prekvapená z toho ako mi wafle hneď na prvý pokus vyšli, podelím sa s vami o recept, ak teda wafle robíte, môžete vyskúšať tento recept, ktorý som našla na internete a upravila si ho podľa seba. 

Budete potrebovať : 
200ml polotučné mlieko
1 hrnček hladká múka
1ks vajce
50/60g rozpustené maslo
1 balíček škoricového cukru 
2 čl prášku do pečiva
štipka soli
Postup : 
Začneme tým, že si žĺtok oddelíme od bielka a bielko vyšľaháme tak, aby nám vznikol tuhý sneh. Maslo si dáme roztopiť a potom ho necháme vychladnúť. V osobitnej nádobe si zmiešame múku s práškom do pečiva, cukor, žĺtok a soľ, polejeme rozpusteným maslom a vyšľaháme mixérom. 
Do tejto hmoty potom vmiešame aj sneh z bielka a prilejeme mlieko. Samozrejme hustotu cesta si regulujete sami, ak sa vám zdá cesto príliš riedke pridajte múku, ak naopak husté prilejte mlieko. 

Plochy wafľovača som si potrela olejom, aby sa vám wafle neprilepili, potom som pomaly pridávala cesto (pomocou lyžice), väčšinou som na jednu waflu dala 2PL cesta, wafle sa robili tak 2-3 minútky. 
Z tohto cesta mi vyšlo 10 waflí, potom si ich môžete poliať javorovým sirupom, potrieť džemom alebo nutellou, podávať s ovocím, ako len chcete. Prajem dobrú chuť. 

You Might Also Like

7 komentárov

  1. wafle milujem, recept vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty mas spoluprácu s Nutellou?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som si kupila nedavno vaflovač z lidla ktorý nema štvorce ale srdcia ked som ho zbadala reku beriem ho:)a tam su aj nejake typy na dobre vafle a do cesta sa pridava napriklad aj vanilkovy cukor ale neskúšala som ho teraz ešte nemôžem:(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wafle miluju a waflovač si také plánuji koupit! :D Až ho budu mít, určitě recept vyzkouším, nevypadá nijak složitě :D
    DENYII

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S waflami mám toľko príbehov, že dovidenia :D Momentálne som si najviac obľúbila vegánsky recept :) Kika – Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť

All rights reserved. Používa službu Blogger.

Social Network